gastro postao
Klasična salata od koje ćete se fino najesti, a može poslužiti i kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 330
Potrebno vam je
- 9 kom krumpir, zreli
- 10 dl pileći temeljac
- 1 kom mladi luk
- 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 žlica vinski ocat
- 1 žlica limunov sok
- 300 g grašak zeleni, u zrnu
- 1 kom crvena paprika
- 3 žlica masline, crne
- 1 žlica ljuta paprika
Priprema
- Skuhajte krumpir u vod0i i temeljcu ili s kokošjim kockama za juhu (u velikom loncu), narežite ga i stavite u veliku posudu.
- Izmiješajte luk, papriku, ulje, ocat, češnjak i limunov sok u maloj posudi te prelijte preko krumpira.
- Lagano umiješajte grašak kuhan na pari, masline i ljutu papričicu. Dodajte sol i papar po želji.
- Spremite u hladnjak do posluživanja.
Izvor Nestle.hr