gastro postao
Pečeni krumpiri punjeni različitim vrstama povrća obrok su kojem meso niti ne treba
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 512
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, zreli
- 4 kom rajčica, crvena
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 2 kom crvena paprika
- 1 kom ljubičasti luk
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 200 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 kom salata, zelena
- sol
- papar
- 0.50 žlica limunov sok
Priprema
- Krumpire operite i stavite peći u pećnicu na 200°C oko jedan sat.
- Kada su krumpiri gotovi, odrežite im 1 cm gornje kore te ih lagano izdubite.
- Dio krumpira koji ste izdubili lagano pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite solju i paprom.
- Rajčicu, krastavce, papriku i luk narežite na kockice i sve pomiješajte u posudi s limunovim sokom. Zelenu salatu i svježe listove bosiljka narežite na trakice. Salatu, bosiljak i pola količine povrća dodajte smjesi krumpira i kiselog vrhnja.
- Napunite krumpire smjesom i poslužite uz ostatak povrća.
Izvor Gastro.hr