gastro postao
Ljutika će savršeno izbalansirati sve okuse u ovom zavodljivom jelu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 2 režanj češnjak
- 1 kom ljutika
- 1 čaša mlijeko kravlje, punomasno
- 1 čaša vrhnje kiselo (12% masti)
- 1.50 šalica parmezan
- 0.50 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica svježi timijan
- 4 kom krumpir, zreli
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 205°C. Maslacem premažite 12 kalupa za muffine. Nasjeckajte češnjak i ljutiku. Pomiješajte ih u velikoj zdjeli s mješavinom mlijeka i vrhnja, šalicom naribana sira, solju, paprom i timijanom. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
- Ogulite krumpire i narežite ih na krugove debele tri mm. U svaki kalup stavite po sedam, osam kriški, stisnite ih, no nemojte da prelaze kalupe.
- U svaki kalup stavite po žlicu pripremljene smjese, pokrijte posudu s kalupima folijom i stavite u pećnicu i pecite 35 minuta. Maknite foliju i pospite svaki kalup parmezanom. Pecite još 10-15 minuta dok sir ne postane zlatno-smeđi.
- Neka se ohlade pa nožem prođite uz rubove kako biste ih lakše izvadili. Ukrasite ih timijanom.
Nemojte u recept stavljati luk umjesto ljutike jer će nadvladati sve okuse. ako nemate ljutike, radije stavite bijeli dio mladog luka. Ne volite li timijan, možete ga zamijeniti nasjeckanim peršinom ili ružmarinom.
Izvor Skuhatćute