Recepti 655 prikaza 13. listopada 2014.

Kuglof od ananasa

Kuglof od ananasa
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolač neobične arome koji razbija sve predrasude o suhoći kuglofa

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 517

Kuglof

  • 1 kom kompot od ananasa
  • 230 g maslac, neslani
  • 200 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 2 žlica limunov sok
  • 310 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica prašak za pecivo
  • sol

Glazura

  • 6 žlica šećer, u prahu
  • 3 žlica limunov sok

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  2. Kalup za kuglof dobro premažite maslacem i pospite brašnom te otresite višak brašna. Možete, naravno, raditi i u klasičnom, četvrtastom kalupu.
  3. Ananas zajedno sa sokom usitnite u blenderu. Maslac i šećer dobro izmiksajte dok ne dobijete pjenastu i mekanu smjesu.
  4. Dodajte im polagano žumanjke, promiješajte, pa umiksajte i bjelanjke i limunov sok.
  5. Zatim dodajte brašno koje ste prethodno pomiješali sa soli i praškom za pecivo. Ovo nemojte predugo miješate već samo dok se poveže. Dodajte usitnjeni ananas, promiješajte. Izlijte smjesu u kalup te pecite 55 – 60 minuta, sve dok čačkalica ubodena u kuglof ne izađe čista.
  6. Ohladite u kalupu i zatim istresite na tanjur.
  7. Za glazuru, šećer u prahu pomiješajte s limunovim sokom i prelijte preko kuglofa.

Izvor Matejka Paladin

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.