gastro postao
                                            
                                        
                                    Zgodno jelo kao prilog mesnom obroku ili kao samostalna salata
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Salata
- 2 šalica voda
 - 2 kom tikvice, zelene
 - 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
 - 4 list bosiljak, vezica
 
Umak
- 2 žlica limunov sok
 - 2 mala žlica senf
 - 1 režanj češnjak
 - 1 žlica ulje maslinovo
 - 8 žlica voda
 
Priprema
- Zagrijte vodu s prstohvatom soli. Tikvice operite i prerežite po pola pa narežite na polumjesece. Prokuhajte ih u vodi 3 4 minute i ostavite da se hlade.
 - Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelijte preko kus-kusa, promiješajte i poklopite te ostavite da odstoji samo pet minuta. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Krastavce ogulite i prepolovite po dužini. Žlicom očistite od sjemenki pa krastavce narežite na tanke ploškice.
 - Pomiješajte kus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješajte sitno sjeckani bosiljak. Izmiksajte sve sastojke za preljev i dobro promiješajte sa salatom.