Recepti 25. svibnja 2016.

Napravite lagani mousse od jagoda

mousse
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite osvježavajući desert i uživajte u slatkoći jagoda

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 230

Potrebno vam je

  • 500 g jagode
  • 0.50 šalica voda
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 10 g zelatina
  • 2 šalica vrhnje za šlag

Priprema

  1. U manjoj posudi na laganoj vatri zagrijavajte vodu, šećer i želatinu dok se ne rastope. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  2. Očišćene jagode stavite u blender ili izradite štapnim mikserom. Premjestite ih u veliku zdjelu, dodajte smjesu sa želatinom i umiješajte istučeni šlag. Možete dodati i koju krišku jagode
  3. Prebacite u posudice i ohladite prije posluživanja. Ukrasite jagodama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.