gastro postao
Povrće prepržite i napravite umak te ga prelijte preko kuhane tjestenine
Bogata, kremasta i ukusna kombinacija avokada i tjestenine čini ovaj recept za lagan i brz obrok punim pogotkom. U pratnji s limetom i neizostavnim maslinovim uljem, ovi nesvakidašnji špageti zacijelo će mnogima postati drago jelo na jelovnicima i obrok za užitak.
Potrebno vam je
- 400 g tjestenine
- 1 avokado
- 0.50 žlice vlasca
- peršin
- 1 limeta
- 25 g maslaca
- 0.50 žlica maslinovog ulja
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- šafran
- sol
- bijeli papar
Priprema:
- Avokado ogulite i prepolovite, jednu polovicu naribajte, a drugu nasjeckajte na kockice. Odmah ga poškropite limunovim sokom da ne potamni te naribajte i koricu.
- U tavi otopite maslac s malo ulja, dodajte avokado, i naribani i kockice, malo prepržite pa dodajte vrhnje za kuhanje.
- Zatim dodajte vlasac i peršin, posolite, popaprite, dodajte šafran (kurkumu), dobro izmiješajte i pustite da prokuha.
- linguini tjesteninu skuhajte prema uputama, al dente, ocijedite i prelijte ju s umakom.
- Povrće prepržite i napravite umak te ga prelijte preko kuhane tjestenine