gastro postao
Iako je glavni sastojak lazanja najčešće tjestenina, zašto ne biste umjesto nje upotrijebili tikvice i šunku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 116
Potrebno vam je
- 12 kom kuhana šunka
- 4 kom tikvice, zelene
- 4 kom rajčica, crvena
- 100 g kozji sir
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Narežite tikvice po dužini na tanke, ali široke trake, isto kao i šunku. Narežite rajčice i kozji sir na kolutove.
- Posudu za pečenje namažite maslinovim uljem pa stavite komad šunke na dno. Preko šunke stavite traku tikvice, sir, rajčice pa opet šunku i tako sve dok ne potrošite sastojke. Na vrhu treba biti šunka.
- Pecite na 190°C oko 15 minuta i poslužite toplo.
Izvor Skuhatćute