gastro postao
Pustite mašti na volju, kombinirajte najfinije sezonske plodove, pa uživajte u povrtnim lazanjama za prste polizati!
Ljetno doba naprosto obožavamo zbog bogatstva voća i povrća koje donosi te, naravno, sjajnih jela kojima volimo častiti nepce. Iskombinirali smo tako tikvicu, mrkvu, papriku, luk i šampinjone, sve zajedno spojili u finom umaku od rajčice, a zatim klasičnim lazanjama dali posve novo ruho.
Ovaj povrtni specijalitet obožavat će baš svi, pa čak i zakleti mesoljupci.
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200 g šampinjona
- 1 tikvica
- 2 mrkve
- 1 crvena paprika
- 1 glavica luka
- 760 ml umaka od rajčice
- 2 žlice pesta Genovese
- 450 g ricotte
- Listovi za lazanje
- 150 g mozzarelle
- Vlasac
Postupak pripreme:
- Zagrijte ulje u tavi pa dodajte gljive, tikvice, mrkvu, papriku i luk. Pirjajte sve pet minuta često miješajući.
- Dodajte umak od rajčice pa zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte deset minuta.
- Izmiješajte pesto i ricottu.
- U posudu za pečenje stavite dvije žlice umaka od povrća. Na to poslažite listove lazanja. Stavite na njih pola smjese s ricottom i dio umaka od povrća, dodajte mozzarelu, pa preklopite s listovima za lazanje.
- Ponovite postupak završavajući listovima. Pospite preostalim umakom s rajčicom i pospite mozzarellom.
- Pokrijte i pecite pola sata na 190°c.
- Otkrijte i pecite još 20 minuta.
- Ostavite da odstoji deset minuta i pospite vlascem.
Dobar tek!