Recepti 07. rujna 2018.

Povrtne lazanje s pestom i mozzarellom

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pustite mašti na volju, kombinirajte najfinije sezonske plodove, pa uživajte u povrtnim lazanjama za prste polizati!

Ljetno doba naprosto obožavamo zbog bogatstva voća i povrća koje donosi te, naravno, sjajnih jela kojima volimo častiti nepce. Iskombinirali smo tako tikvicu, mrkvu, papriku, luk i šampinjone, sve zajedno spojili u finom umaku od rajčice, a zatim klasičnim lazanjama dali posve novo ruho.

 

Lazanje Možda vas zanima... Vrhunska kombinacija sira i vrhnja: Lazanje na zagorski Recepti

 

Ovaj povrtni specijalitet obožavat će baš svi, pa čak i zakleti mesoljupci.

 

Možda vas zanima... Slatki ručak: Nutella lazanje za prste polizati Kolumne

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 200 g šampinjona
  • 1 tikvica
  • 2 mrkve
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 760 ml umaka od rajčice
  • 2 žlice pesta Genovese
  • 450 g ricotte
  • Listovi za lazanje
  • 150 g mozzarelle
  • Vlasac

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte gljive, tikvice, mrkvu, papriku i luk. Pirjajte sve pet minuta često miješajući.
  2. Dodajte umak od rajčice pa zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte deset minuta.
  3. Izmiješajte pesto i ricottu.
  4. U posudu za pečenje stavite dvije žlice umaka od povrća. Na to poslažite listove lazanja. Stavite na njih pola smjese s ricottom i dio umaka od povrća, dodajte mozzarelu, pa preklopite s listovima za lazanje.
  5. Ponovite postupak završavajući listovima. Pospite preostalim umakom s rajčicom i pospite mozzarellom.
  6. Pokrijte i pecite pola sata na 190°c.
  7. Otkrijte i pecite još 20 minuta.
  8. Ostavite da odstoji deset minuta i pospite vlascem.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.