Recepti 03. listopada 2014.

Lazanje sa špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je samo jedna od mnogih kombinacija lazanja s povrćem

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 324

Lazanje sa špinatom

  • 1 žličica ulje maslinovo
  • 450 g špinat
  • 450 g ricotta
  • 4 režanj češnjak
  • 0.50 žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica parmezan
  • 20 g orah, mljeveni
  • 350 g pasirana rajčica (passata)
  • 8 kom zeleno tijesto za lazanje
  • 100 g mozzarella

Pesto s orasima

  • 65 g list bosiljka
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 20 g orah, suhi
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, a protvan za pečenje nauljiti.
  2. Svježi sir ili ricottu staviti u veću zdjelu, pa umiješati špinat, pesto, češnjak, sol, papar, pola količine parmezana i orahe. Sve dobro izmiješati.
  3. Pola umaka od rajčice izlijati u protvan za pečenje, pa slagati jedan sloj listova za lazanje, zatim 1/3 smjese sa sirom i posipati 1/3 naribane mozzarelle. Postupak slaganja ponoviti još dva puta, tako da se završi sa slojem listova za lazanje.
  4. Prekriti folijom (ako su listovi za lazanje kupovni) i peći oko 50 min. Zadnjih 15 min maknuti foliju i posipati preostalim parmezanom.
  5. Pesto: Bosiljak i češnjak dobro usitniti u mikseru.
  6. Dodati orahe i opet sve zajedno usitniti u mikseru. Postepeno dodavati maslinovo ulje, dok mikser radi, sve dok se ne dobije homogena pasta.
  7. Dobivenu smjesu premjestiti u posudu i pažljivo umiješati parmezan.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.