gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 0.50 kg Pureće mljeveno meso
- 2 kom Kapula
- 2 kom Mrkva
- sol
- papar
- peršin
- 2 dl bijelo vino
- 1 žlica pekmez od marelice
- Špageti
- 1.50 žlica koncentrat rajčice
- 1 žlica svinjska mast
Priprema
- Nasjeckati kapulu te je dobro prodinstati na svinjskoj masti. Nakon što se kapula dobro udinsta, dodati pureće mljeveno meso te mrkvu nasjeckanu na kockice. Posuti sa malo brašna. Dobro dinstati dok ne ispari sva tekućina.
- Nakon što su nam se glavne 3 namirnice propirjale, dodati 2 dcl vina i ostaviti neka ispari. Nakon što ispari vino dodati vodu( tim bolje ako imate temeljac). Dodati koncentrat rajčice.
- Miješati jelo konstantno da ne zagori. Dodati začine, te žlicu pekmeza od marelice(ili po želji) da bi nam dao neku posebnu notu jelu, i poništio laganu kiselkost koncetrata. Kad je jelo već dobilo potrebnu gustoću, u drugom loncu skuhati špagete. Te servirati.
- Lažni bolognes je gotov, ime lažni sam mu dao iz razloga zato što je pureće meso. Dobar tek.