Recepti 13. listopada 2014.

Leća s divljim zeljem

Leća s divljim zeljem
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrpa vitamina na jednom mjestu - kombinacija koja je idealna kao salata, hladno predjelo ili prilog uz neko fino pečeno meso

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 2 šalica leća, suha
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 šalica mladi luk
  • 200 g seitan
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • ulje suncokretovo
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 250 g zelje, divlje

Priprema

  1. Narežite seitan na kockice, uvaljajte u brašno pa pržite na suncokretovom ulju da porumeni i uhvati se korica. Neka se procijedi na papirnatom ubrusu. Sitno narežite zeleno povrće.
  2. Na maslinovu ulju propirjajte luk i češnjak pa dodajte zeleno lisnato povrće. Miješajte na ulju, prevrćući pa dodajte dvije žlice vode da se razvije para.
  3. Nakon 3-4 minute dodajte preko povrća kuhanu leću, prženi seitan i još dvije žlice vode.
  4. Poklopite i ostavite na laganoj vatri još 4-5 minuta. Sve promiješajte. Pripazite da slatkoću i hrskavost povrća ne uništite dugim kuhanjem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.