gastro postao
Hrpa vitamina na jednom mjestu - kombinacija koja je idealna kao salata, hladno predjelo ili prilog uz neko fino pečeno meso
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 2 šalica leća, suha
- 2 režanj češnjak
- 0.50 šalica mladi luk
- 200 g seitan
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- ulje suncokretovo
- 2 žlica ulje maslinovo
- 250 g zelje, divlje
Priprema
- Narežite seitan na kockice, uvaljajte u brašno pa pržite na suncokretovom ulju da porumeni i uhvati se korica. Neka se procijedi na papirnatom ubrusu. Sitno narežite zeleno povrće.
- Na maslinovu ulju propirjajte luk i češnjak pa dodajte zeleno lisnato povrće. Miješajte na ulju, prevrćući pa dodajte dvije žlice vode da se razvije para.
- Nakon 3-4 minute dodajte preko povrća kuhanu leću, prženi seitan i još dvije žlice vode.
- Poklopite i ostavite na laganoj vatri još 4-5 minuta. Sve promiješajte. Pripazite da slatkoću i hrskavost povrća ne uništite dugim kuhanjem.