Recepti 26. lipnja 2016.

Ledeni kolač s preljevom od ribizla

Ledeni kolač s preljevom od ribizla
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajuća delikatesa idealna za toplije mjesece

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 821

Kolač

  • 800 g ricotta
  • 150 g šećer, kristal
  • 8 kom jaje kokošje
  • 8 žlica tamni rum
  • 1 prstohvat sol

Preljev

  • 100 g ribiz, crveni
  • 10 kom orah, sirovi
  • 3 žlica šećer, kristal
  • mljeveni cimet

Priprema

  1. Vilicom dobro izgnječite sir. Pjenasto istucite žumanjke sa šećerom, polako dodajte rum i pomiješajte sa ricottom.
  2. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg s malo soli i pažljivo pomiješajte s kremom sa ricottom.
  3. Na dno kalupa stavite prozirnu foliju i preko nje ulijte kremu od ricotte. Držite u zamrzivaču 4 sata.
  4. U posudu stavite ribizl, sjeckane orahe, šećer, cimet i malo vode. Kuhajte na laganoj vatri 7 minuta, pažljivo miješajući. Ohladite.
  5. Izvadite iz kalupa ohlađeni kolač i poslužite ga s preljevom od ribizla.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.