gastro postao
Osvježavajuća delikatesa idealna za toplije mjesece
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 821
Kolač
- 800 g ricotta
- 150 g šećer, kristal
- 8 kom jaje kokošje
- 8 žlica tamni rum
- 1 prstohvat sol
Preljev
- 100 g ribiz, crveni
- 10 kom orah, sirovi
- 3 žlica šećer, kristal
- mljeveni cimet
Priprema
- Vilicom dobro izgnječite sir. Pjenasto istucite žumanjke sa šećerom, polako dodajte rum i pomiješajte sa ricottom.
- Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg s malo soli i pažljivo pomiješajte s kremom sa ricottom.
- Na dno kalupa stavite prozirnu foliju i preko nje ulijte kremu od ricotte. Držite u zamrzivaču 4 sata.
- U posudu stavite ribizl, sjeckane orahe, šećer, cimet i malo vode. Kuhajte na laganoj vatri 7 minuta, pažljivo miješajući. Ohladite.
- Izvadite iz kalupa ohlađeni kolač i poslužite ga s preljevom od ribizla.