Recepti 04. rujna 2017.

Lignje punjene orzom i blitvom

lignje-punjene-orzom-i-blit.jpg
foto: Dorotea Orlović
gastro postao gastro.24sata.hr
Dok lignje i blitva podsjećaju na ljeto, na njegovu lakoću i laganost, dodatkom orza ili ječma, još kako bi se sjevernije reklo ričeta, jelu daje notu zasitnosti i konkretnosti.

Ma koliko proturječno i različito djelovalo, djeluje u kombinaciji i zaokružuje jelo. Pa ako se želite zaigrati, evo recepta!

 

Možda vas zanima... Lignje i ječam vole se u gustom morskom gulašu Recepti


lignje.jpg | Author:

Sastojci:

  • 1 kg lignji
  • 5 dag ječma
  • 1 kg blitve (10 dag sam iskoristila za punjenje)
  • 2 režnja češnjaka
  • pola dl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
Možda vas zanima... Morski bolognese od lignji i tajnog sastojka Recepti


Priprema:

  1. Lignje očistite, odvojene glave ili krakove popržite na maslinovom ulju,dodajte malo češnjaka, pa sve podlijte bijelim vinom.
  2. Kad vino ispari dodajte već skuhani orzo (operete ga dobro i kuhate oko 20 min) i već kuhanu blitvu (pazite da vam nije prekuhana).
  3. Možete dodati i pršuta, ako vam je malo do težine, ali pripazite na soljenje. Ako je prevodeno i nekompaktno, dodajte malo prezli ili krušnih mrvica.
  4. Smjesom napunite lignje, otvor zatvorite čačkalicom.
  5. Napunjene lignje stavite na lim za pečenje i pecite oko 20 min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Možda vas zanima... Nove ideje za jela s obožavanim lignjama Špajza

 

Za prilog predlažemo blitvu, ali ni krumpir salata ili pomfrit bi bili sasvim dobro rješenje, uživajte!


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.