gastro postao
Rum, čokolada i vanilija oplemenjuju ovaj slatki kremasti liker od jaja
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 361
Potrebno vam je
- 8 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 250 g šećer, u prahu
- 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 10 g vanilin šećer
- 1 šalica tamni rum
- 100 g bijela čokolada
Priprema
- Otopite bijelu čokoladu na pari. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Električnim mikserom istucite žumanjke i vanilin šećer dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Polako dodajte šećer u prahu pa miksajte dok ne nestanu grudice.
- Dodajte mlijeko i rum. Premjestite u lonac te taj uronite u drugi do pola napunjen vodom. Stavite u pećnicu 15-20 minuta na 70°C. Izvadite i umiješajte otopljenu čokoladu pa poslužite.
Izvor Skuhatćute