Recepti 03. listopada 2014.

Liker od jaja s bijelom čokoladom

gastro postao gastro.24sata.hr
Rum, čokolada i vanilija oplemenjuju ovaj slatki kremasti liker od jaja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 361

Potrebno vam je

  • 8 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 250 g šećer, u prahu
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 šalica tamni rum
  • 100 g bijela čokolada

Priprema

  1. Otopite bijelu čokoladu na pari. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Električnim mikserom istucite žumanjke i vanilin šećer dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Polako dodajte šećer u prahu pa miksajte dok ne nestanu grudice.
  2. Dodajte mlijeko i rum. Premjestite u lonac te taj uronite u drugi do pola napunjen vodom. Stavite u pećnicu 15-20 minuta na 70°C. Izvadite i umiješajte otopljenu čokoladu pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.