Recepti 03. listopada 2014.

Liker od šipka s bijelim rumom

gastro postao gastro.24sata.hr
Uvjerite se sami zašto je šipak odličan izbor voća za pripremu slatkih likera

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 254

Potrebno vam je

  • 500 g šipak
  • 125 g šećer, kristal
  • 5 dl bijeli rum
  • 1 dl lozovača

Priprema

  1. Šipak očistite, operite i ostavite da se dobro ocijedi. Prepolovite ga i propasirajte pa stavite u staklenku te uspite šećer. Prelijte rumom i lozovačom. Ostavite da odstoji oko mjesec dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promiješajte ili protresite. Na kraju izvadite komadiće voća i liker procijedite kroz gazu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.