gastro postao
Lisnato tijesto, bademi i limun mogu se iskombinirati u desert zanimljivog okusa i mirisa
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 633
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za savijače
- 100 g šećer, kristal
- 200 g bademi,mljeveni
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 100 ml sok od limuna (prirod. svježi)
- 1 kom limunova korica
- 2 žlica žele od limuna
Priprema
- Ostavite lisnato tijesto 30-60 min na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Zagrijte pećnicu na 225 stupnjeva C.
- Razvaljajte lisnato tijesto na pobrašnjenoj površini da bude dvostruko veliko. Lim za pečenje isplahnite hladnom vodom. Dvije ploče razvaljanog tijesta stavite na lim.
- Pomiješajte šećer, bademe, žutanjak, sok od limuna i koricu, pa tim premažite tijesto. Njegove rubove premažite umućenim žutanjkom, pa obje ploče tijesta preklopite po duljini. Rubove pritisnite, a površinu premažite ostatkom žutanjka i nabockajte vilicom.
- Pecite 10-15 min na srednjoj prečki.
- Zagrijte žele od limuna i njome premažite još vruć kolač. Potpuno ohlađen narežite na 8 sasvim jednakih odrezaka.