Recepti 13. listopada 2014.

Limunovi odresci

Limunovi odresci
gastro postao gastro.24sata.hr
Lisnato tijesto, bademi i limun mogu se iskombinirati u desert zanimljivog okusa i mirisa

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 633

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za savijače
  • 100 g šećer, kristal
  • 200 g bademi,mljeveni
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 ml sok od limuna (prirod. svježi)
  • 1 kom limunova korica
  • 2 žlica žele od limuna

Priprema

  1. Ostavite lisnato tijesto 30-60 min na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Zagrijte pećnicu na 225 stupnjeva C.
  2. Razvaljajte lisnato tijesto na pobrašnjenoj površini da bude dvostruko veliko. Lim za pečenje isplahnite hladnom vodom. Dvije ploče razvaljanog tijesta stavite na lim.
  3. Pomiješajte šećer, bademe, žutanjak, sok od limuna i koricu, pa tim premažite tijesto. Njegove rubove premažite umućenim žutanjkom, pa obje ploče tijesta preklopite po duljini. Rubove pritisnite, a površinu premažite ostatkom žutanjka i nabockajte vilicom.
  4. Pecite 10-15 min na srednjoj prečki.
  5. Zagrijte žele od limuna i njome premažite još vruć kolač. Potpuno ohlađen narežite na 8 sasvim jednakih odrezaka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.