Recepti 13. listopada 2014.

Lisnata pita od piletine s pestom

gastro postao gastro.24sata.hr
Volite piletinu, ali vam je dosta piletine u bijelom umaku i pečenih pilećih filea? Ova pita odlična je, lagana i zdrava promjena.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 132

Potrebno vam je

  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 100 g kelj lisnati
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 3 žlica pesto genovese
  • 250 g tijesto za savijače
  • maslac, neslani

Priprema

  1. Razvaljajte tijesto u dva kruga pa jednim prekrijte vatrostalnu posudu ili okrugli kalup za pite koji ste namastili maslacem. Izbodite tijesto na nekoliko mjesta vilicom.
  2. Pileća prsa narežite na manje komade i popržite u tavi. Kad se malo ohladi, pomiješajte s pestom. Ostavite da tako odstoji nekoliko minuta.
  3. Očistite kelj i narežite ga na trake. Posložite po tijestu, a preko stavite rajčicu. Posolite. Preko stavite piletinu te poklopite drugim listom lisnatog tijesta. Možete ga zarezati nožem na nekoliko mjesta.
  4. Pecite na 180°c oko 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.