gastro postao
Volite piletinu, ali vam je dosta piletine u bijelom umaku i pečenih pilećih filea? Ova pita odlična je, lagana i zdrava promjena.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 132
Potrebno vam je
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 100 g kelj lisnati
- 2 kom rajčica, crvena
- 3 žlica pesto genovese
- 250 g tijesto za savijače
- maslac, neslani
Priprema
- Razvaljajte tijesto u dva kruga pa jednim prekrijte vatrostalnu posudu ili okrugli kalup za pite koji ste namastili maslacem. Izbodite tijesto na nekoliko mjesta vilicom.
- Pileća prsa narežite na manje komade i popržite u tavi. Kad se malo ohladi, pomiješajte s pestom. Ostavite da tako odstoji nekoliko minuta.
- Očistite kelj i narežite ga na trake. Posložite po tijestu, a preko stavite rajčicu. Posolite. Preko stavite piletinu te poklopite drugim listom lisnatog tijesta. Možete ga zarezati nožem na nekoliko mjesta.
- Pecite na 180°c oko 30 minuta.
Izvor Skuhatćute