Recepti 13. veljače 2023.

Ljubavni Happy hour: 3 recepta za tople koktele koji će dodatno zagrijati atmosferu

Topli kokteli za Valentinovo
Topli kokteli savršeno su piće za zavođenje na Valentinovo foto: Ivan Samkov/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Opusti se s najdražom osobom i sve pripremi za utorak i Dan zaljubljenih te uživaj u otmjenim gutljajima koji će probuditi neke nove strasti

Ništa ne dočarava idealnu zimsku atmosferu kao fino, toplo piće. Odlični su za Valentinovo, no naša verzija toplih koktela može se zapravo pripremiti za gotovo svaku prigodu tijekom hladnih mjeseci. Čak i onu koju sami izmislite...

 

Topli koktel s ginom Možda vas zanima... Topli koktel s ginom draži nam je od kuhanog vina! Recepti

 

King Alphonso Mango dobar je izbor ako voliš slatka i ljuta pića, dok je Bourbon Original Hot Chocolate (posut sljezovim kolačićima) alkoholni užitak za sve ljubitelje vruće čokolade. Eksperimentirajte i s Cromstock Toddyjem koji se miješa sa začinjenim čajem od cimeta, a tvoju će vezu dovesti na razinu više!

 | Author: Shameel Mukkath/Pexels Najukusnijij mango i malo viskija glavni su sastojci ovog toplog koktela foto: Shameel Mukkath/Pexels

 

King Alfonso Mango

Sastojci:

  • 30 ml viskija
  • 40 g pirea od manga
  • 1/8 žličice cimeta u prahu
  • 1/8 žličice muškatnog oraščića u prahu
  • 110 ml punomasnog mlijeka kuhanog na pari (ili mliječne baze po izboru)

Priprema:

Sve sastojke lagano promiješaj i posluži.

 

 | Author: Hanna Balan/Unsplash Topla čokolada s bourbon viskijem posebna je poslastica, a još kad je posuta sljezovim kolačićima... foto: Hanna Balan/Unsplash

Bourbon topla čokolada

Sastojci:

  • 35 ml viskija
  • 120 ml mlijeka 
  • 60 ml čokoladne mješavine (crna čokolada otopljena s medom i mlijekom)
  • 260 ml čaja s aromom bourbon viskija

Priprema:

Sve sastojke lagano promiješaj i posluži. Ukrasi sljezovim kolačićima.

 

 | Author: Janis Kaugurus/Pexels Cromstock Toddy - odličan koktel s viskijem, đumbirom i začinima foto: Janis Kaugurus/Pexels

Cromstock Toddy

Sastojci:

  • 40 ml bourbon viskija
  • 45 ml Camparija prožetog mješavinom papra, zvjezdastog anisa i klinčića
  • 20 ml sirupa od marelice i sirupa od ružmarina
  • 15 ml laganog, bijelog vina
  • 20 ml meda pomiješanog s prstohvatom cimeta u prahu
  • 115 ml vrućeg čaja od cimeta

Priprema:

Sve sastojke lagano promiješaj i posluži.

 

Koktel od pjenušca s malinama Možda vas zanima... Nazdravi uz ružičasti pjenušavi koktel! Recepti Možda vas zanima... Dalgona koktel idealno je piće za subotnje večeri Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.