Recepti 13. listopada 2014.

Ljuti marokanski slanutak

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite slanutak koji će vas osvojiti svojim nesvakidašnjim okusom i aromom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 50

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica slanutak, konzerva
  • 1.50 šalica voda
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • sol
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer stabljika
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 1 prstohvat šafran
  • 1 prstohvat mljevena kurkuma
  • 1 prstohvat čili u prahu
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 3 kom peršin, stabljika
  • 1 kom štapić cimeta

Priprema

  1. Slanutak dobro operite i 15 minuta kuhajte sa štapićem cimeta (2,5 cm). Cimet bacite, a slanutak procijedite i ostavite sa strane.
  2. U dubokoj tavi na malo ulja kratko pirjajte luk na srednje jakoj vatri. Zatim dodajte prstohvat soli i pirjajte 1-2 minute. Dodajte mrkvu i celer, još malo soli te pirjajte još 2 minute. Umiješajte sok đumbira, šafran i začine te još malo soli.
  3. Umiješajte slanutak i po želji posolite. Maknite s vatre i umiješajte nasjeckanu rajčicu
  4. Prebacite u tanjur za posluživanje te ukrasite peršinom.

Izvor 'Na brzinu'; Christina Pirello

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.