gastro postao
Pripremite slanutak koji će vas osvojiti svojim nesvakidašnjim okusom i aromom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 50
Potrebno vam je
- 0.50 šalica slanutak, konzerva
- 1.50 šalica voda
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 0.50 kom luk ,crveni
- sol
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer stabljika
- 1 kom đumbir, korijen
- 1 prstohvat šafran
- 1 prstohvat mljevena kurkuma
- 1 prstohvat čili u prahu
- 1 kom rajčica, crvena
- 3 kom peršin, stabljika
- 1 kom štapić cimeta
Priprema
- Slanutak dobro operite i 15 minuta kuhajte sa štapićem cimeta (2,5 cm). Cimet bacite, a slanutak procijedite i ostavite sa strane.
- U dubokoj tavi na malo ulja kratko pirjajte luk na srednje jakoj vatri. Zatim dodajte prstohvat soli i pirjajte 1-2 minute. Dodajte mrkvu i celer, još malo soli te pirjajte još 2 minute. Umiješajte sok đumbira, šafran i začine te još malo soli.
- Umiješajte slanutak i po želji posolite. Maknite s vatre i umiješajte nasjeckanu rajčicu
- Prebacite u tanjur za posluživanje te ukrasite peršinom.