Recepti 13. listopada 2014.

Loptice od piletine

Loptice od piletine
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovim jelom zasigurno ćete privući pažnju okupljenima za stolom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 738

Loptice

  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 50 g pistacije
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žličica mljeveni cimet
  • 20 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • 1 prstohvat mljevena kurkuma
  • 1 žlica korijander
  • 75 g krušne mrvice

Umak

  • 400 g slanutak, konzerva
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom limun
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica crvena paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zajedno sameljite piletinu i pistacije. Toj mješavini dodajte jaje, krušne mrvice, 1/2 žlice kurkume, cimet, žlicu korijandera.
  2. Sve dobro izmiješajte, oblikujte loptice, malo ih uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju
  3. U mikser stavite slanutak, sok od 1 limuna, maslinovo ulje, češnjak, sol i papar. Dobro izmiksajte te dodajte mljevenu papriku.
  4. Pileće loptice, koje ste stavili na kuhinjski papir koji će upiti višak ulja, poslužite uz umak od slanutka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.