gastro postao
Ovim jelom zasigurno ćete privući pažnju okupljenima za stolom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 738
Loptice
- 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 50 g pistacije
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žličica mljeveni cimet
- 20 g pšenično brašno, bijelo
- 2 dl ulje suncokretovo
- 1 prstohvat mljevena kurkuma
- 1 žlica korijander
- 75 g krušne mrvice
Umak
- 400 g slanutak, konzerva
- 3 režanj češnjak
- 1 kom limun
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica crvena paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zajedno sameljite piletinu i pistacije. Toj mješavini dodajte jaje, krušne mrvice, 1/2 žlice kurkume, cimet, žlicu korijandera.
- Sve dobro izmiješajte, oblikujte loptice, malo ih uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju
- U mikser stavite slanutak, sok od 1 limuna, maslinovo ulje, češnjak, sol i papar. Dobro izmiksajte te dodajte mljevenu papriku.
- Pileće loptice, koje ste stavili na kuhinjski papir koji će upiti višak ulja, poslužite uz umak od slanutka.