Recepti 20. lipnja 2018.

Mango sladoled od tri sastojka za vruće ljetne dane

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za vrijeme vrućih ljetnih dana, na pameti nam je samo dobro osvježenje, a pronašli smo ga u genijalnom i super jednostavnom sladoledu od manga.

Tek tri sastojka, dobar blender i zamrzivač bit će vam potrebni za pripremu genijalnog, tako osvježavajućeg sladoleda od manga. Pripremite zreli mango, bananu i mlijeko od omiljenih orašastih plodova, pa se bacite na posao.

 

Možda vas zanima... I to je moguće: Napravi sladoled za samo 45 sekundi! Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za pripremu nešto veće količine trebat će vam dva ili tri manga srednje veličine. Najprije ih očistite i odstranite košticu, a zatim ih nasjeckajte na kockice. Rasporedite ih po većoj površini, postupak ponovite i s jednom bananom, pa sve ubacite u zamrzivač na najmanje četiri sata. 

Kada se voće smrzlo, ubacite ga u blender i blendajte dok ne dobijete mrvičastu voćnu smjesu. Dodajte oko 200 ml orašastog mlijeka. Koristiti možete mlijeko od badema, lješnjaka, indijskih oraščića, pa čak i zobeno. Blendajte još jednu minutu, dok ne dobijete kremasti sladoled. 

 

Možda vas zanima... Instant hlađenje: Kako napraviti sendvič od sladoleda! Recepti

 

Kombinaciji možete dodati i začinsko bilje poput mente i bosiljka, ali i šećer po želji. Birajte između meda, javorovog sirupa ili nekog drugog prirodnog sladila i navalite na kuglicu, dvije ili tri najfinije sezonske slastice.

Sladoled poslužite odmah ili ga ubacite u zamrzivač do idućeg uživanja.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.