Tek tri sastojka, dobar blender i zamrzivač bit će vam potrebni za pripremu genijalnog, tako osvježavajućeg sladoleda od manga. Pripremite zreli mango, bananu i mlijeko od omiljenih orašastih plodova, pa se bacite na posao.
Za pripremu nešto veće količine trebat će vam dva ili tri manga srednje veličine. Najprije ih očistite i odstranite košticu, a zatim ih nasjeckajte na kockice. Rasporedite ih po većoj površini, postupak ponovite i s jednom bananom, pa sve ubacite u zamrzivač na najmanje četiri sata.
Kada se voće smrzlo, ubacite ga u blender i blendajte dok ne dobijete mrvičastu voćnu smjesu. Dodajte oko 200 ml orašastog mlijeka. Koristiti možete mlijeko od badema, lješnjaka, indijskih oraščića, pa čak i zobeno. Blendajte još jednu minutu, dok ne dobijete kremasti sladoled.
Kombinaciji možete dodati i začinsko bilje poput mente i bosiljka, ali i šećer po želji. Birajte između meda, javorovog sirupa ili nekog drugog prirodnog sladila i navalite na kuglicu, dvije ili tri najfinije sezonske slastice.
Sladoled poslužite odmah ili ga ubacite u zamrzivač do idućeg uživanja.