Recepti 03. listopada 2014.

Marinirana novogodišnja piletina

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukoliko kod kuće pripremate novogodišnji doček, evo recepta za mariniranu piletinu.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 0

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • 1 režanj češnjak
  • poriluk (bijeli dio)
  • sol
  • papar
  • soja umak
  • vino bijelo
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Napravite marinadu i u njoj marinirajte pile dva sata. Potom cijelo pile pecite u pećnici sat vremena ili ga skuhajte na pari. Prerežite ga na pola i odvojite kost te ispecite na zagrijanom ulju da s jedne strane dobije zlatnožutu boju.
  2. Narežite na kriške i poslužite uz slatko-kiseli-ljuti umak, koji možete kupiti ili napraviti prema receptu za ribu u slatko-kiselo-ljutom umaku.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.