gastro postao
Ukoliko kod kuće pripremate novogodišnji doček, evo recepta za mariniranu piletinu.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 0
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- 1 režanj češnjak
- poriluk (bijeli dio)
- sol
- papar
- soja umak
- vino bijelo
- mješavina suhih začina
Priprema
- Napravite marinadu i u njoj marinirajte pile dva sata. Potom cijelo pile pecite u pećnici sat vremena ili ga skuhajte na pari. Prerežite ga na pola i odvojite kost te ispecite na zagrijanom ulju da s jedne strane dobije zlatnožutu boju.
- Narežite na kriške i poslužite uz slatko-kiseli-ljuti umak, koji možete kupiti ili napraviti prema receptu za ribu u slatko-kiselo-ljutom umaku.
Izvor Skuhatćute