Recepti 13. listopada 2014.

Matrosen borići

Matrosen borići
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Tatjana, nakon suhih, bacila se se na izradu kremastih čokoladnih deserata

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 588

Tijesto

  • 6 kom bjelanjak kokošji
  • 200 g šećer, kristal
  • 200 g lješnjak, sirovi

Krema

  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 150 g šećer, kristal
  • 6 žlica kava instant
  • 150 g čokolada za kuhanje
  • 1 žlica med, vrcani
  • 150 g maslac, neslani

Priprema

  1. Za tijesto - bjelanjke izraditi u čvrst snijeg, dodavati šećer malo po malo i dobro izmiksati.
  2. Pjenjačom dodati i mljevene lješnjake (prethodno tostirane i oguljene).
  3. Smjesu staviti u pleh obložen papirom i peći 20 minuta na 180°C.
  4. Ohladiti, pažljivo maknuti s papira i premazati kremom.
  5. Za kremu - žumanjke izraditi sa šećerom, dodati kavu i kuhati na pari te paziti da posuda s kremom nije u kontaktu s vodom iz donje posude.
  6. Dodati rastopljenu čokoladu i zlatni sirup ili med, nastaviti kuhati dok se krema malo zgusne.
  7. Ohladiti pa dodati maslac, izmiksati i premazati po tijestu.
  8. Nazubljenom lopaticom za dekoraciju ukrasiti kolač, napraviti brazdice u kremi i po želji posuti šarenim jestivim mrvicama.
  9. Prije posluživanja dobro ohladiti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.