gastro postao
Naša blogerica Tatjana, nakon suhih, bacila se se na izradu kremastih čokoladnih deserata
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 588
Tijesto
- 6 kom bjelanjak kokošji
- 200 g šećer, kristal
- 200 g lješnjak, sirovi
Krema
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 150 g šećer, kristal
- 6 žlica kava instant
- 150 g čokolada za kuhanje
- 1 žlica med, vrcani
- 150 g maslac, neslani
Priprema
- Za tijesto - bjelanjke izraditi u čvrst snijeg, dodavati šećer malo po malo i dobro izmiksati.
- Pjenjačom dodati i mljevene lješnjake (prethodno tostirane i oguljene).
- Smjesu staviti u pleh obložen papirom i peći 20 minuta na 180°C.
- Ohladiti, pažljivo maknuti s papira i premazati kremom.
- Za kremu - žumanjke izraditi sa šećerom, dodati kavu i kuhati na pari te paziti da posuda s kremom nije u kontaktu s vodom iz donje posude.
- Dodati rastopljenu čokoladu i zlatni sirup ili med, nastaviti kuhati dok se krema malo zgusne.
- Ohladiti pa dodati maslac, izmiksati i premazati po tijestu.
- Nazubljenom lopaticom za dekoraciju ukrasiti kolač, napraviti brazdice u kremi i po želji posuti šarenim jestivim mrvicama.
- Prije posluživanja dobro ohladiti.