gastro postao
Malo drugačiji recept od klasične medene pite, ali ni ovaj vas neće razočarati
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 142
Tijesto
- 1 kom jaje kokošje
- 3 žlica med, vrcani
- 50 g mast svinjska, nesoljena
- 3 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 550 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 180 g šećer, kristal
- 1 žlica soda bikarbona
Nadjev
- 4 žlica šećer, kristal
- mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 8 žlica pekmez od mušmula
Priprema
- Jaje, med, mlijeko, mast i šećer kuhajte deset minuta. Kad se skuha, dodajte brašno i sodu te zamijesite tijesto koje potom razdijelite na četiri dijela i razvaljajte dok je toplo.
- Svaku koru pecite posebno na okrenutom limu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.
- Kako bi zadnja kora bila valovita, pecite je na rešetki pećnice.
- Mljevene bučine koštice i šećer prelijte s malo kipućeg mlijeka. Pečene kore premažite nadjevom: prvu namažite nadjevom od koštica, drugu pekmezom, treću košticama te na nju stavite zadnju koru.
Izvor Skuhatćute