Recepti 03. listopada 2014.

Medena pita s bučinim košticama

gastro postao gastro.24sata.hr
Malo drugačiji recept od klasične medene pite, ali ni ovaj vas neće razočarati

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 142

Tijesto

  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 žlica med, vrcani
  • 50 g mast svinjska, nesoljena
  • 3 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 550 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 180 g šećer, kristal
  • 1 žlica soda bikarbona

Nadjev

  • 4 žlica šećer, kristal
  • mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 8 žlica pekmez od mušmula

Priprema

  1. Jaje, med, mlijeko, mast i šećer kuhajte deset minuta. Kad se skuha, dodajte brašno i sodu te zamijesite tijesto koje potom razdijelite na četiri dijela i razvaljajte dok je toplo.
  2. Svaku koru pecite posebno na okrenutom limu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.
  3. Kako bi zadnja kora bila valovita, pecite je na rešetki pećnice.
  4. Mljevene bučine koštice i šećer prelijte s malo kipućeg mlijeka. Pečene kore premažite nadjevom: prvu namažite nadjevom od koštica, drugu pekmezom, treću košticama te na nju stavite zadnju koru.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.