Recepti 13. listopada 2014.

Medene šape

Medene šape
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Sanja pripremila je tradicionalni blagdanski kolač

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 188

Potrebno vam je

  • 150 g ulje suncokretovo
  • 150 g šećer, kristal
  • 150 g med, vrcani
  • 360 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat soda bikarbona

Priprema

  1. Pećnicu stavite grijati na 200 stupnjeva.
  2. Sve sastojke zamijesite u tijesto. (bez dodavanja još brašna, vode i sl., samo zamijesite sve navedene sastojke)
  3. Kalupe za šapice nauljite i punite tijestom do pola. Ako nemate kalupe za šapice, tada tijesto razvaljajte između alu folije na debljinu od 1 cm i izrezujte oblike s modlicama kakvima želite.
  4. Šapice samo složite u tepsiju sa tijestom prema gore, a ako radite s modlicama tada na tepsiju složite masni papir za pečenje i kekse posložite na njega, ostavite malo razmaka između keksi jer se dignu tijekom pečenja.
  5. Pecite ih na 200C samo kratko - čim počnu malo tamniti vadite ih van..
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.