Recepti 13. listopada 2014.

Mediteranska juha s rajčicama, tikvicama i celerom

gastro postao gastro.24sata.hr
Za potpun obrok s bogatom mediteranskom juhom poslužite poprženi kruh

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 10

Potrebno vam je

  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 4 šalica povrtni temeljac
  • 4 šalica voda
  • 2 šalica smeđa riža
  • 2 žlica origano
  • 1 žlica svježi timijan
  • 1 žlica svježe mljeveni papar
  • 6 šalica rajčica, crvena
  • 1 žlica sol
  • 2 šalica tikvice, zelene
  • 1 šalica celer, list
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 1 kom luk ,crveni

Priprema

  1. Pirjajte luk i češnjak na ulju dok ne omekšaju. Dodajte povrtni ili kokošji temeljac, vodu, smeđu rižu te začine. Zakuhajte sve pa smanjite vatru i kuhajte pokriveno oko pola sata.
  2. Dodajte narezane rajčice, tikvice i celer pa ponovno zakuhajte, smanjite vatru te kuhajte 20 minuta ili dok riža ne omekša.

Za potpun obrok s bogatom mediteranskom juhom poslužite poprženi kruh

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.