gastro postao
Pripremite bogatu salatu s mnoštvom povrća i začina i mirisima koji će vam opsjedati kuhinju
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 87
Potrebno vam je
- 680 g patlidžan
- 340 g tikvice, zelene
- 170 g gljive miješane, razne
- 10 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 šalica mladi luk
- 1.50 žlica kim
- 0.50 žlica korijander
- čili u prahu
- 225 g ječam
- 1.50 šalica pileći temeljac
- 1.75 dl voda
- 2 žlica limunov sok
- 1 režanj češnjak
- šećer, kristal
- 225 g cherry rajčice
- 0.50 šalica masline, crne
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 1 šalica peršin, list
- 0.50 šalica menta
Priprema
- Zagrijte dvije žlice ulja u posudi, dodajte mladi luk, kumin, korijandar i malo čilija te pirjajte minutu. Umiješajte ječam i kuhajte dvije minute. Ulijte temeljac i vodu pa zakuhajte. Smanjite vatru te pokriveno kuhajte 30-40 minuta. Maknite s vatre i neka pokriveno stoji pet minuta.
- U međuvremenu pomiješajte kockice patlidžana i tikvica te gljive s pet žlica ulja, po 3/4 žlice soli i papra pa rasporedite u dvije nauljene posude. Pecite u pećnici na 200°C oko 20-25 minuta. Pomiješajte sve u jednu posudu.
- Izmiksajte limunov sok, češnjak, šećer, ostatak soli i papra te tri žlice ulja. Dodajte ječam, pečeno povrće i preostale sastojke u zdjelu s preljevom te sve dobro izmiješajte.
Izvor Skuhatćute