Recepti 13. listopada 2014.

Mediteranska salata s pečenim povrćem i ječmom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite bogatu salatu s mnoštvom povrća i začina i mirisima koji će vam opsjedati kuhinju

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 87

Potrebno vam je

  • 680 g patlidžan
  • 340 g tikvice, zelene
  • 170 g gljive miješane, razne
  • 10 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 šalica mladi luk
  • 1.50 žlica kim
  • 0.50 žlica korijander
  • čili u prahu
  • 225 g ječam
  • 1.50 šalica pileći temeljac
  • 1.75 dl voda
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 režanj češnjak
  • šećer, kristal
  • 225 g cherry rajčice
  • 0.50 šalica masline, crne
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 1 šalica peršin, list
  • 0.50 šalica menta

Priprema

  1. Zagrijte dvije žlice ulja u posudi, dodajte mladi luk, kumin, korijandar i malo čilija te pirjajte minutu. Umiješajte ječam i kuhajte dvije minute. Ulijte temeljac i vodu pa zakuhajte. Smanjite vatru te pokriveno kuhajte 30-40 minuta. Maknite s vatre i neka pokriveno stoji pet minuta.
  2. U međuvremenu pomiješajte kockice patlidžana i tikvica te gljive s pet žlica ulja, po 3/4 žlice soli i papra pa rasporedite u dvije nauljene posude. Pecite u pećnici na 200°C oko 20-25 minuta. Pomiješajte sve u jednu posudu.
  3. Izmiksajte limunov sok, češnjak, šećer, ostatak soli i papra te tri žlice ulja. Dodajte ječam, pečeno povrće i preostale sastojke u zdjelu s preljevom te sve dobro izmiješajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.