gastro postao
Piletinu i rižu skuhajte dan ranije da biste, nakon napornog dana, pripremili brz i zdav obrok za svega 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 422
Potrebno vam je
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 150 ml majoneza
- 150 ml jogurt (3.2% masti)
- 1 mala žlica čili u prahu
- 1 mala žlica crvena paprika
- cajenski papar
- 0.50 mala žlica pasirana rajčica (passata)
- luk ,crveni
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 175 g kukuruz u zrnu, suhi
- 175 g kuhana riža
Priprema
- Prutiće piletine stavite u veliku zdjelu za salatu.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte majonezu, jogurt, začine, pire od rajčice i pire od luka, te nakratko odložite da bi se okusi stopili. Preljev umiješajte u piletinu.
- Dodajte paprike i zrna slatkog kukuruza, te polako miješajte dok preljev ne prekrije sve sastojke.
- Kuhanu rižu (dugog zrna) stavite na tanjur, a mješavinu piletine složite u sredinu. Odmah poslužite.
Piletinu i rižu skuhajte dan ranije da biste, nakon napornog dana, pripremili brz i zdav obrok za svega 30 minuta