gastro postao
                                            
                                        
                                    Piletinu i rižu skuhajte dan ranije da biste, nakon napornog dana, pripremili brz i zdav obrok za svega 30 minuta
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 422
Potrebno vam je
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
 - 150 ml majoneza
 - 150 ml jogurt (3.2% masti)
 - 1 mala žlica čili u prahu
 - 1 mala žlica crvena paprika
 - cajenski papar
 - 0.50 mala žlica pasirana rajčica (passata)
 - luk ,crveni
 - 1 kom paprika, zelena
 - 1 kom crvena paprika
 - 175 g kukuruz u zrnu, suhi
 - 175 g kuhana riža
 
Priprema
- Prutiće piletine stavite u veliku zdjelu za salatu.
 - U posebnoj zdjeli pomiješajte majonezu, jogurt, začine, pire od rajčice i pire od luka, te nakratko odložite da bi se okusi stopili. Preljev umiješajte u piletinu.
 - Dodajte paprike i zrna slatkog kukuruza, te polako miješajte dok preljev ne prekrije sve sastojke.
 - Kuhanu rižu (dugog zrna) stavite na tanjur, a mješavinu piletine složite u sredinu. Odmah poslužite.
 
Piletinu i rižu skuhajte dan ranije da biste, nakon napornog dana, pripremili brz i zdav obrok za svega 30 minuta