Recepti 15. svibnja 2016.

Meksički ručak: Chimichanga de Pollo

Chimichanga de Pollo
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 4 tortilje
  • 1 file pilećih/purećih prsa
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 zelena paprika
  • 460 g crvenog graha
  • 280 g kukuruza šećerca
  • 2 hot chilli sos ili salsa umak
  • tabasco
  • chilli u prahu
  • kiselo vrhnje
  • sir u komadu (gauda)

Priprema

  1. Prije svega, luk na sitno nasjeckati, paprike narezati na kockice, kao i pileći/pureći file. Na malo ulja staviti luk i dinstati ga dok ne postane staklast. Potom staviti na kockice narezanu piletinu/puretinu.
  2. Kada je file poprimio lijepu boju, dodati paprike i dinstati dok ne omekšaju.
  3. Kada se paprike podinstaju, dodati grah i kukuruz, te odmah dodati i umak (salsa/hot chilli). Po želji sada dodajte par kapi tabasca i malo mljevenog chilli-a.
  4. Pustiti na laganoj vatri jedno 5 minuta da se umak dobro ugrije i sjedini sa ostalim namirnicama.
  5. Na ugrijanu tavicu staviti tortilju (minutu, max. dvije).

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.