gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 4 tortilje
- 1 file pilećih/purećih prsa
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 zelena paprika
- 460 g crvenog graha
- 280 g kukuruza šećerca
- 2 hot chilli sos ili salsa umak
- tabasco
- chilli u prahu
- kiselo vrhnje
- sir u komadu (gauda)
Priprema
- Prije svega, luk na sitno nasjeckati, paprike narezati na kockice, kao i pileći/pureći file. Na malo ulja staviti luk i dinstati ga dok ne postane staklast. Potom staviti na kockice narezanu piletinu/puretinu.
- Kada je file poprimio lijepu boju, dodati paprike i dinstati dok ne omekšaju.
- Kada se paprike podinstaju, dodati grah i kukuruz, te odmah dodati i umak (salsa/hot chilli). Po želji sada dodajte par kapi tabasca i malo mljevenog chilli-a.
- Pustiti na laganoj vatri jedno 5 minuta da se umak dobro ugrije i sjedini sa ostalim namirnicama.
- Na ugrijanu tavicu staviti tortilju (minutu, max. dvije).