gastro postao
Najmekše i najukusnije mesne okruglice u savršenom umaku od vina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 57
Okruglice
- 450 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom jaje kokošje
- 100 g ricotta
- 1 šalica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- pšenično brašno, bijelo
Potrebno vam je
- 4 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 5 kom sušena rajčica
- 1 šalica vino bijelo
Priprema
- U zdjeli izmiješajte meso, jaje, ricottu, nasjeckane rajčice, parmezan, sol i papar.
- Oblikujte okruglice veličine loptica za golf, lagano spljoštite i, prema želji, pospite malo brašnom.
- Na vruće ulje u tavu stavite okruglice, a istodobno dodajte češnjak i prepolovljene rajčice. Kad okruglice pozlatne s obiju strana, ulijte vino i zakuhajte. smanjite vatru i kuhajte pet minuta.
- Poslužite s pečenim povrćem, tjesteninom ili pireom.
Izvor Skuhatćute