gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 626
Okruglice
- 1 šalica krušne mrvice
- 2 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 0.25 žličica mljeveni piment
- sol
- papar
- 0.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 žličica worchester umak
- 200 g govedina, krta, mljevena
- 200 g mljevena svinjetina
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom bjelanjak kokošji
- ulje suncokretovo
Umak
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 šalica goveđi temeljac
- 1 žličica worchester umak
- 0.25 šalica vrhnje za kuhanje
- sol
- papar
- 2 žlica peršin, list
Priprema
- Napravite okruglice. U tavi ugrijte maslac na umjerenoj vatri.
- Dodajte luk, češnjak, piment, sol i papar. Pržite pet minuta. Zalijte mlijekom i Worcestershire umakom.
- Kad zakuha, pospite krušnim mrvicama i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ohladite.
- Dodajte meso, cijelo jaje i bjelanjak. Pomiješajte rukama. Premažite pladanj uljem pa na njega poredajte okruglice i ostavite u hladnjaku na sat vremena.
- Ugrijte pećnicu na 200°C i pecite okruglice 20 minuta.
- Napravite umak. Otopite maslac pa dodajte brašno i miješajte nekoliko minuta. Zalijte goveđim temeljcem i dodajte Worcestershire umak.
- Kad zakuha, ulijte vrhnje i dodajte okruglice. Smanjite vatru i kuhajte desetak minuta. Začinite solju i paprom. Vratite u pećnicu na desetak minuta. Pospite peršinom i poslužite.
Izvor Skuhatćute