Recepti 22. svibnja 2015.

Mesne okruglice pečene u bijelom umaku

Mesne okruglice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 626

Okruglice

  • 1 šalica krušne mrvice
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.25 žličica mljeveni piment
  • sol
  • papar
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 žličica worchester umak
  • 200 g govedina, krta, mljevena
  • 200 g mljevena svinjetina
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • ulje suncokretovo

Umak

  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 šalica goveđi temeljac
  • 1 žličica worchester umak
  • 0.25 šalica vrhnje za kuhanje
  • sol
  • papar
  • 2 žlica peršin, list

Priprema

  1. Napravite okruglice. U tavi ugrijte maslac na umjerenoj vatri.
  2. Dodajte luk, češnjak, piment, sol i papar. Pržite pet minuta. Zalijte mlijekom i Worcestershire umakom.
  3. Kad zakuha, pospite krušnim mrvicama i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ohladite. 
  4. Dodajte meso, cijelo jaje i bjelanjak. Pomiješajte rukama. Premažite pladanj uljem pa na njega poredajte okruglice i ostavite u hladnjaku na sat vremena.
  5. Ugrijte pećnicu na 200°C i pecite okruglice 20 minuta.
  6. Napravite umak. Otopite maslac pa dodajte brašno i miješajte nekoliko minuta. Zalijte goveđim temeljcem i dodajte Worcestershire umak.
  7. Kad zakuha, ulijte vrhnje i dodajte okruglice. Smanjite vatru i kuhajte desetak minuta. Začinite solju i paprom. Vratite u pećnicu na desetak minuta. Pospite peršinom i poslužite. 

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.