Recepti 11. studenoga 2015.

Mesne okruglice s prokulicama

Kelj pupčar
gastro postao gastro.24sata.hr
Prokulice ili volite ili mrzite, ali dajte im priliku u ovoj sjajnoj kombinaciji s mesnim okruglicama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 320

Potrebno vam je

  • 400 g mljevena junetina
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom češnjak
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl pasirana rajčica (passata)
  • ulje sojino
  • sol
  • papar
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, list
  • 1 kom poriluk (bijeli dio)
  • 6 kom kelj pupčar
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom paprika, zelena
  • 2 dl vino bijelo
  • 1 žličica šećer, kristal
  • 1 žlica vinski ocat

Priprema

  1. Očistite i nasjeckajte mrkvu, papriku, celer i poriluk te pirjajte na ulju. Dodajte prokulice, pasiranu rajčicu, sjeckane rajčice, šećer, ocat i mljevenu papriku.
  2. Začinite solju, paprom i kuhajte oko 10 minuta. Skinite s vatre i umiješajte vino.
  3. Kad alkohol ishlapi, maknite s vatre. Mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk i češnjak, mlijeko, sol i izmiješajte.
  4. Oblikujte okruglice, uvaljajte ih u brašno i ispržite. Posložite ih u veću tavu, prelijte pripremljenim umakom i pirjajte oko 20 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.