gastro postao
Prokulice ili volite ili mrzite, ali dajte im priliku u ovoj sjajnoj kombinaciji s mesnim okruglicama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 320
Potrebno vam je
- 400 g mljevena junetina
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom češnjak
- 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 dl pasirana rajčica (passata)
- ulje sojino
- sol
- papar
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, list
- 1 kom poriluk (bijeli dio)
- 6 kom kelj pupčar
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 kom paprika, zelena
- 2 dl vino bijelo
- 1 žličica šećer, kristal
- 1 žlica vinski ocat
Priprema
- Očistite i nasjeckajte mrkvu, papriku, celer i poriluk te pirjajte na ulju. Dodajte prokulice, pasiranu rajčicu, sjeckane rajčice, šećer, ocat i mljevenu papriku.
- Začinite solju, paprom i kuhajte oko 10 minuta. Skinite s vatre i umiješajte vino.
- Kad alkohol ishlapi, maknite s vatre. Mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk i češnjak, mlijeko, sol i izmiješajte.
- Oblikujte okruglice, uvaljajte ih u brašno i ispržite. Posložite ih u veću tavu, prelijte pripremljenim umakom i pirjajte oko 20 minuta.