gastro postao
Bogati složenac s mnogo sastojaka nahranit će cijelu obitelj
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1697
Potrebno vam je
- 6 žlica maslac, slani
- 450 g šampinjoni (uzgojeni)
- 0.50 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2.50 šalica pureći temeljac
- 4 šalica čips
- 400 g puretina,mljevena
- 2 šalica luk ,crveni
- 1 šalica crvena paprika
- 2 kom čili papričica
- 240 g gouda punomasni
- 240 g parmezan
- 4 mala žlica čili u prahu
- ljuta paprika
- 1 šalica rajčica, crvena
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°c. Otopite maslac u tavi pa dodajte gljive, sol i papar.
- Pržite dok šampinjoni ne puste tekućinu. Nakon toga ih pospite brašnom i pržite još minutu. Umiješajte mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte 1,5 šalicu temeljca i kuhajte desetak minuta. Maknite s vatre.
- Dno vatrostalne posude obložite tortilja čipsom, a preko prelijte ostatak temeljca i ostavite da odstoji. Preko poredajte komade mesa pa luk, papriku i ljute papričice. Pospite s pola naribanih sireva (gouda i parmezan) te pospite čilijem u prahu, kuminom, solju i kajenskom paprikom. Preko stavite smjesu s gljivama te pospite začinima pa rajčicama.
- Pospite ostatkom sira i pecite 45 minuta na 180°c.
Izvor Skuhatćute