Recepti 03. listopada 2014.

Mesni složenac kuhara Emerila Lagassea

Mesni složenac kuhara Emerila Lagassea
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogati složenac s mnogo sastojaka nahranit će cijelu obitelj

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1697

Potrebno vam je

  • 6 žlica maslac, slani
  • 450 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.50 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2.50 šalica pureći temeljac
  • 4 šalica čips
  • 400 g puretina,mljevena
  • 2 šalica luk ,crveni
  • 1 šalica crvena paprika
  • 2 kom čili papričica
  • 240 g gouda punomasni
  • 240 g parmezan
  • 4 mala žlica čili u prahu
  • ljuta paprika
  • 1 šalica rajčica, crvena

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c. Otopite maslac u tavi pa dodajte gljive, sol i papar.
  2. Pržite dok šampinjoni ne puste tekućinu. Nakon toga ih pospite brašnom i pržite još minutu. Umiješajte mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte 1,5 šalicu temeljca i kuhajte desetak minuta. Maknite s vatre.
  3. Dno vatrostalne posude obložite tortilja čipsom, a preko prelijte ostatak temeljca i ostavite da odstoji. Preko poredajte komade mesa pa luk, papriku i ljute papričice. Pospite s pola naribanih sireva (gouda i parmezan) te pospite čilijem u prahu, kuminom, solju i kajenskom paprikom. Preko stavite smjesu s gljivama te pospite začinima pa rajčicama.
  4. Pospite ostatkom sira i pecite 45 minuta na 180°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.