Recepti 03. listopada 2014.

Mini crumble od rabarbare

gastro postao gastro.24sata.hr
Crumble u mini verziji s rabarbarom i malinama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Složeno

Kalorija po osobi: 274

Nadjev

  • 4 šalica rabarbara
  • 1 šalica maline
  • 1 žlica kukuruzni škrob
  • 60 g šećer, kristal
  • 1 žlica narančina kora

Posipanje

  • 2 žlica šećer, kristal
  • 130 g glatko brašno
  • 1.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.25 mala žlica sol
  • 50 g maslac, neslani
  • 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 2 žlica šećer, u prahu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Rabarbaru očistite i sitno narežite te pomiješajte s malinama, šećerom, škrobom i narančinom korom. Neka odstoje 30 minuta.
  2. U drugoj posudi pomiješajte dvije žlice šećera, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Smjesu stavite u blender i miksajte dok ne dobijete mrvice pa dodajte maslac, mlijeko, jaje, vaniliju i sve dobro promiješajte.
  3. Stavite voće u male vatrostalne posude i pospite mrvicama koje ste pripremili pa šećerom u prahu. Pecite 40 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.