gastro postao
Super jednostavne i brze lazanje koje će se svidjeti baš svima
Vjerojatno ne radite često lazanje zato što njihova priprema oduzima puno vremena. Međutim, ako ih napravite na ovaj način, imat ćete jednako ukusne lazanje kao da ste ih slagali u slojevima a potrošit ćete puno manje vremena. U čemu je tajna? U tome što ćete ih slagati u kalupe za muffine! Ovako pripremljene lazanje mogu biti odlično predjelo, popodnevni snack, ali i dječji obrok - zato što se lako uzmu u ruku i jedu.
Sastojci:
- 24 kore za lazanje bez kuhanja
- 220 g mljevene puretine
- 2 šalice umaka od rajčice
- 425 g ricotte
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice peršina
- 1/2 žličice suhog bosiljka
- 1/4 žličice crnog papra
- 1/8 žličice češnjaka u prahu (ili pola češnja svježeg)
- 1 1/2 šalica naribane mozzarelle
- Svježi nasjeckani peršin za posluživanje
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva; premazati kalupe za muffine uljem/maslacem ili poslagati u njih papir za pečenje
- U posudi na malo ulja popržiti mljeveno meso, posoliti ga i popapriti
- Kada je meso gotovo (skuhano) pomiješati ga s umakom od rajčice
- U manjoj posudi pomiješati ricottu, bosiljak, sol, peršin, papar i češnjak.
- U svaki kalup utisnuti jednu koru tako da izgleda kao mala čaša
- Na dno staviti žličicu mesa s umakom, na meso staviti žličicu mješavine s ricottom, na ricottu staviti ponovno žličicu mesa i posipati ribanom mozzarellom
- Peći 15 - 20 minuta, odnosno, dok se sir ne otopi i kore postanu zlatno smeđe
- Poslužiti posipano sjeckanim peršinom
Dobar tek!