gastro postao
Hrskavi slatki zalogajčići
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 1 šalica šećer, u prahu
- 2 mala žlica kukuruzni škrob
- 2 mala žlica mlijeko kravlje, punomasno
- ekstrakt vanilije
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- čokoladne mrvice
- 1 šalica rižine pahuljice
Priprema
- U kalup za muffine stavite paprinate košarice. rižine pahuljice zarolajte u kuglice i stavite unutra.
- Napravite glazuru. Pomiješajte šećer, kukuruzni sirup i mlijeko u kojem rastopite ekstrakt vanilije i cimet. Miješajte na umjerenoj vatri dok se ne stisne. Prelijte glazuru preko rižinih pahuljica i ostavite u hladnjaku na sat vremena.
- Nakon toga pospite mrvicama. Glazuru možete posuti i ribanom čokoladom te sve ukrasiti kandiranim voćem. Umjesto bijele glazure možete upotrijebiti i čokoladnu. U tom slučaju rastopite mliječnu čokoladu, čokoladu za kuhanje i čokoladni namaz u vrhnju za kuhanje. Miješajte dok se ne dobije glatka krema i prelijte preko rižinih muffina.
Izvor Skuhatćute