Recepti 13. listopada 2014.

Minipite s graškom

Minipite s graškom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto graška i kukuruza minipite možete nadjenuti blanširanim cvjetovima brokule, nasjeckanom rajčicom ili pirjanim gljivama. Odličan nadjev je i mješavina pržanog luka i slanine.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 771

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 125 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 0.50 mala žlica sol
  • krušne mrvice

Nadjev

  • 100 g grašak zeleni, u zrnu
  • 100 g kukuruz u zrnu, suhi
  • vlasac ( listovi)
  • kopar
  • 125 g ementaler
  • 3 kom jaje kokošje
  • 100 g vrhnje, tekuće
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Oblike za tortice premažite maslacem i pospite s malo krušnih mrvica.
  2. Stavite brašno na dasku, utisnite udubinu u sredini pa dodajte jaje, mljevenu crvenu papriku i sol.
  3. Komadiće maslaca rasporedite po brašnu te umijesite glatko tijesto. Pokrijte folijom i ostvite pola sata u hladnjaku. Razvaljajte tijesto i posložite u kalupe. Skuhajte grašak i s kukuruzom raspodijelite po tijestu.
  4. Naribajte sir pa ga pomiješajte s umućenim jajima i vrhnjem, posolite i popaprite te prelijte preko graška i kukuruza. Odozgo ga pospite sjeckanim vlascem i koprom. Pecite oko 30 minuta na 170°C

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.