gastro postao
Umjesto graška i kukuruza minipite možete nadjenuti blanširanim cvjetovima brokule, nasjeckanom rajčicom ili pirjanim gljivama. Odličan nadjev je i mješavina pržanog luka i slanine.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 771
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 125 g maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica crvena paprika
- 0.50 mala žlica sol
- krušne mrvice
Nadjev
- 100 g grašak zeleni, u zrnu
- 100 g kukuruz u zrnu, suhi
- vlasac ( listovi)
- kopar
- 125 g ementaler
- 3 kom jaje kokošje
- 100 g vrhnje, tekuće
- sol
- papar
Priprema
- Oblike za tortice premažite maslacem i pospite s malo krušnih mrvica.
- Stavite brašno na dasku, utisnite udubinu u sredini pa dodajte jaje, mljevenu crvenu papriku i sol.
- Komadiće maslaca rasporedite po brašnu te umijesite glatko tijesto. Pokrijte folijom i ostvite pola sata u hladnjaku. Razvaljajte tijesto i posložite u kalupe. Skuhajte grašak i s kukuruzom raspodijelite po tijestu.
- Naribajte sir pa ga pomiješajte s umućenim jajima i vrhnjem, posolite i popaprite te prelijte preko graška i kukuruza. Odozgo ga pospite sjeckanim vlascem i koprom. Pecite oko 30 minuta na 170°C
Izvor Skuhatćute