gastro postao
Minitartove od lisnatog tijesta nadjenite lukom, rajčicama i maslinama te zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 314
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 1 žlica maslac, slani
- 1 žlica ulje maslinovo
- 20 g cherry rajčice
- list bosiljka
- 1 režanj češnjak
- 1 mala žlica vinski ocat
- 300 g lisnato tijesto
- 1 šalica masline, crne
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Razvaljajte lisnato tijesto pa ga podijelite na manje krugove. Stavite ih u lim za pečenje obložen masnim papirom i ostavite u hladnjaku pola sata.
- Popržite luk na pola količine maslaca i pola maslinova ulja. Pržite dok ne posmeđi. Izvadite iz tave i ostavite sa strane. Pomiješajte prepolovljene cherry rajčice s preostalim maslinovim uljem, bosiljkom, češnjakom, octom, soli i paprom.
- Ostavite da odstoji 10-15 minuta. Ugrijte pećnicu na 200°C i preoplovite masline pa im izvadite koštice. Izvadite lisnato tijesto iz hladnjaka. Nadjenite izrezane krugove lukom, polovicama rajčica i maslina te pospite s malo soli. Pecite 15- 20 minuta.
Izvor Skuhatćute