Recepti 03. listopada 2014.

Minitartovi s prženim lukom, rajčicama i maslinama

Minitartovi s prženim lukom, rajčicama i maslinama
gastro postao gastro.24sata.hr
Minitartove od lisnatog tijesta nadjenite lukom, rajčicama i maslinama te zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 314

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 20 g cherry rajčice
  • list bosiljka
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica vinski ocat
  • 300 g lisnato tijesto
  • 1 šalica masline, crne
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. Razvaljajte lisnato tijesto pa ga podijelite na manje krugove. Stavite ih u lim za pečenje obložen masnim papirom i ostavite u hladnjaku pola sata.
  2. Popržite luk na pola količine maslaca i pola maslinova ulja. Pržite dok ne posmeđi. Izvadite iz tave i ostavite sa strane. Pomiješajte prepolovljene cherry rajčice s preostalim maslinovim uljem, bosiljkom, češnjakom, octom, soli i paprom.
  3. Ostavite da odstoji 10-15 minuta. Ugrijte pećnicu na 200°C i preoplovite masline pa im izvadite koštice. Izvadite lisnato tijesto iz hladnjaka. Nadjenite izrezane krugove lukom, polovicama rajčica i maslina te pospite s malo soli. Pecite 15- 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.