gastro postao
Zdrava voćna juha s jabukama i sušenim marelicama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 150
Juha
- 125 g marelica
- 500 g jabuka (cijela)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
- 700 ml pileći temeljac
- 150 ml vino bijelo
- 0.25 mala žlica đumbir u prahu
- sol
- papar
- 5 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
Za ukras
- đumbir u prahu
- 5 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
Priprema
- Sušene marelice po potrebi ocijedite i narežite.
- Stavite ih u posudu, dodajte jabuke, luk, sok od limuna ili limete i temeljac.
- Pustite da zakuha, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 20 minuta dok sve voće omekša.
- Ostavite juhu da se malo ohladi, zatim je protisnite kroz cjedilo ili izmekšajte. Ulijte je u čistu posudu.
- Dodajte vino i mirodije, po ukusu posolite i popaprite. Pustite da ponovo zakuha, ako je juha pregusta, dodajte još malo temeljca ili vode, pa je potom ostavite da se sasvim ohladi.
Zdrava voćna juha s jabukama i sušenim marelicama