Recepti Gastro zvijezda 2023. 12. prosinca 2023.

Mirisni brudet iz pećnice po receptu Bojane Matek će te oduševiti

foto: Neva Žganec/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Bojana Matek, autorica bloga "Bokylicious", u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Tradicionalna kuhinja, a pripremila nam je aromatični brudet iz pećnice.

Bojanine recepte obožavaju brojni pratitelji profila "Bokylicious", a posebno vole jela s okusom tradicije. Jedno takvo ukusno jelo pripremila je i za Gastro zvijezdu, a radi se o brudetu od lignji i svježih kozica. Brudet je upotpunila slanutkom, a sve to poslužila uz kremastu palentu s maslacem. Kako je Bojana pripremila brudet, pogledaj u nastavku.

Bojanu i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Sastojci:

  • METRO Chef Extra djevičansko maslinovo ulje
  • 3 ljubičasta luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 400 gr očišćenih liganja (odmrznuti ako su smrznute)
  • 250 gr svježih kozica
  • 800 gr sjeckane rajčice METRO Chef
  • 800 gr kuhanog slanutka 
  • 100 ml kvalitetnog bijelog vina
  • Sol
  • Papar METRO Chef
  • Vezica peršina
  • Grančica ružmarina
  • Voda
  • 200 gr instant palente
  • Malo maslaca

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Priprema:

  1. Najprije nasjeckati luk.
  2. Ugrijati ulje i na njemu propirjati luk dok ne uvene i ne dobije zlatnu boju. 
  3. Luk prebacimo u posudu za pečenje, dodajemo sjeckanu rajčicu, sitno sjeckani češnjak te lignje narezane na kolutiće. 
  4. Poklopimo i pečemo na 180 Celzijevih stupnjeva 20 minuta.
  5. Zatim u posudu dodajemo kozice, slanutak kojemu smo skinuli opne i 100 ml vina, kao i sjeckani peršin i ružmarin.
  6. Vratimo brudet u pećnicu na još 20 minuta.
  7. Palentu skuhamo prema uputama na pakiranju, dodamo malo maslaca i prebacimo u kalup. 
  8. Poslužimo palentu uz brudet dok je još sve toplo. 

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Partner projekta u kategoriji Tradicionalna hrana je METRO.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.