Recepti 13. listopada 2014.

Mlade mahune na šangajski

Mlade mahune na šangajski
gastro postao gastro.24sata.hr
Mahune u woku na kineski način

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 31

Potrebno vam je

  • 400 g mahune zelene (mlade)
  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 kriška đumbir,svježi
  • 50 g kuhana šunka
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica krumpirov škrob
  • 0.50 čaša povrtni temeljac
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Očistiti mlade mahune i odrezati ih na dužinu od oko 6 cm.
  2. Šunku kratko popržiti na malo ulja da postane hrskava: ocijediti i ostaviti sa strane. Mahune kuhati 2 minute u vreloj vodi pa ocijediti.
  3. U wok staviti 2 žlice ulja i u njemu popržiti zgnječene češnjeve češnjaka i đumbir. Dodati mlade mahune i pržiti ih 1 minutu; odstraniti češnjak i đumbir, dodati sol, vino, krumpirov škrob razrijeđen u juhi, odstaviti da se stisne i poslužiti posuto hrskavom šunkom.
  4. Prema želji može se prema starom kineskom običaju preliti s ½ žlice rastopljene pileće masti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.