gastro postao
Mahune u woku na kineski način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 31
Potrebno vam je
- 400 g mahune zelene (mlade)
- 0.50 mala žlica sol
- 2 kriška đumbir,svježi
- 50 g kuhana šunka
- 1 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica krumpirov škrob
- 0.50 čaša povrtni temeljac
- 2 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Očistiti mlade mahune i odrezati ih na dužinu od oko 6 cm.
- Šunku kratko popržiti na malo ulja da postane hrskava: ocijediti i ostaviti sa strane. Mahune kuhati 2 minute u vreloj vodi pa ocijediti.
- U wok staviti 2 žlice ulja i u njemu popržiti zgnječene češnjeve češnjaka i đumbir. Dodati mlade mahune i pržiti ih 1 minutu; odstraniti češnjak i đumbir, dodati sol, vino, krumpirov škrob razrijeđen u juhi, odstaviti da se stisne i poslužiti posuto hrskavom šunkom.
- Prema želji može se prema starom kineskom običaju preliti s ½ žlice rastopljene pileće masti.