Recepti 09. listopada 2014.

Mljeveno meso u tijestu

gastro postao gastro.24sata.hr
Recept slavnog nizozemskog chefa Rudolpha van Veena

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 651

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 6 g sol
  • 70 g maslac, slani
  • 10 g šećer, kristal
  • 13 g kvasac, svježi
  • 125 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Nadjev

  • 450 g mljeveno meso
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 žlica krušne mrvice
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • sol
  • papar
  • 1 kom jaje kokošje
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Oblikujte kuglice od 30-35 g, prekrijte folijom i pustite da odstoje 15 min.
  2. U meso umiješajte žumanjak, umak od rajčice, malo mrvica i začine. Oblikujte duguljaste oblike od smjese. Razvucite tijesto, razrežite ga na kvadrate pa na svaki stavite smjesu od mesa. preklopite, premažite jajetom i pustite da odstoji 45 min, a zatim pecite 30 min na 200°c.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.