gastro postao
Recept slavnog nizozemskog chefa Rudolpha van Veena
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 651
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 6 g sol
- 70 g maslac, slani
- 10 g šećer, kristal
- 13 g kvasac, svježi
- 125 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Nadjev
- 450 g mljeveno meso
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 žlica krušne mrvice
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- sol
- papar
- 1 kom jaje kokošje
- muškatni oraščić
Priprema
- Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Oblikujte kuglice od 30-35 g, prekrijte folijom i pustite da odstoje 15 min.
- U meso umiješajte žumanjak, umak od rajčice, malo mrvica i začine. Oblikujte duguljaste oblike od smjese. Razvucite tijesto, razrežite ga na kvadrate pa na svaki stavite smjesu od mesa. preklopite, premažite jajetom i pustite da odstoji 45 min, a zatim pecite 30 min na 200°c.