Recepti 03. listopada 2014.

Moderni parfe-cranachan

gastro postao gastro.24sata.hr
Škotski klasik u nešto modernijem ruhu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 457

Parfe krema

  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Ostalo

  • 60 g zobene pahuljice
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 175 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Sirup

  • 50 ml med, vrcani

Priprema

  1. Na pari miješajte žumanjke i med. U drugu posudu stavite tučeno vrhnje, dodajte smjesu od žumanjaka i viski. Sve ulijte u četiri posude i ostavite u hladnjaku.
  2. Kad se ohladi, izvadite kremu iz posuda, a oko kreme stavite pahuljice koje ste ispržili u tavi sa šećerom. Prelijte mješavinom meda i viskija.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.