Recepti 06. siječnja 2018.

Morate probati tradicionalni Jorkširski puding

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Samo pet sastojaka je potrebno za ovaj fini tradicionalni puding

Tradicionalni engleski Yorkshire Pudding nema nikakve veze s onim što mi pomislimo kad se spomene puding.
Jokširski puding je prozračno tijesto koje se servira uz tradicionalni nedjeljni engleski ručak, s pečenim mesom i umakom. 

Izvorno, Jorkširski puding je nastao kao hrana za siromašne, u vrijeme kada ljudi nisu imali novca za meso, ali su uvijek imali brašno, jaja i mlijeko, dodali bi malo masnoće od bilo kakvog mesa i gozba je mogla početi!  Prvi recept pojavio se 1737. godine pod nazivom Dripping Pudding. Ovaj puding odlična je zamjena za kruh uz sve vrste pečenja ili gulaše, a sjajan je i kad se jede samostalno, kao “snack”.

 

Možda vas zanima... Slatko dansko pecivo sa sirom Recepti

 

Možda vas zanima... Bretsel: Slano hrskavo bavarsko pecivo Recepti

Potrebno vam je:

  • 125 g brašna
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 2 jaja
  • 3 žlice maslaca
  • sol

Priprema:

  1. Pomiješajte sol i brašno. U sredini smjese napravite rupu pa dodajte mlijeko i vodu. Promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U posebnoj posudi istucite jaja i dodajte tijestu pa dobro promiješajte. Tijesto ostavite u hladnjaku na najmanje sat vremena ili preko noći.
  2. Nakon toga ugrijte pećnicu na 200°c i namastite kalup za muffine maslacem. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razdijelite ga po rupama u kalupu. Pecite oko 20 minuta dok ne dobiju boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.