Recepti 01. lipnja 2018.

Morska poslastica: Lignje punjene blitvom i pršutom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Postoje razni specijaliteti sa lignjama, poput liganja na buzaru, jednostavne pripreme samo na roštilju, prženih kolutića... ali što kažete na punjene lignje? Kako ih pripremiti?

Punjene lignje su prava delicija. Danas svatko ima svoj "najbolji" recept kojem bezuvjetno vjeruje, a mi vam donosimo jedan zanimljiv recept koji će vam se sigurno svidjeti, lignje punjene pršutom i blitvom.

 

Lignja Možda vas zanima... Sada ćete još kvalitetnije znati očistiti lignje Špajza

 

Možda vas zanima... Pohane lignje na neki sasvim drugačiji način Recepti

 

Ovo je obrok koji će oduševiti sve ljubitelje morskih plodova

Potrebno vam je:

  • 1 kg liganja
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 100 g pršuta
  • 0.5 dl bijelog vina
  • 400 g blitve
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 4 režanja češnjaka
  • peršin
  • mažuran
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kg krumpira

Priprema:

  1. Lignje očistite, operite pod mlazom vode te ocijedite na kuhinjskom ubrusu. Krakove liganja narežite na komadiće. Popržite ih na malo maslinova ulja, posolite i dodajte pršut izrezan na trake.
  2. Dolijte vino, a kad ispari, dodajte nasjeckanu i ocijeđenu blitvu. Sve popržite, miješajući, dok blitva ne uvene i voda ishlapi. Dodajte nasjeckani češnjak, peršin i mažuran, sve dobro promiješajte, posolite i popaprite. S pripremljenom smjesom napunite lignje i zatvorite otvor čačkalicom.
  3. Na lim stavite lignje i poklopite folijom te pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećici na 180°c
  4. U međuvremenu skuhajte krumpir u kori te, kad je kuhan ogulite i nasjeckajte pa pomiješajte s lignjama, posolite krumpir i prelijte ga s malo maslinova ulja. Nastavite otklopljeno peći još 15 minuta.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.