gastro postao
Lagano pečenje savršeno će karamelizirati povrće
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 153
Potrebno vam je
- 4 kom mrkva, crvena
- 4 kom pastrnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica peršin, list
- 2 kom daikon
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 160°c.
- Očistite i zahtjevnije 2 sata nasjeckajte povrće na ploške. Polijte maslinovim uljem pa sve dobro začinite solju i paprom. Stavite ploške povrća u lim za pečenje te prekrijte aluminijskom folijom i pecite 35-40 minuta. Otkrijte pa pecite još 25-30 minuta, dok ne dobiju smeđu boju.
- Izvadite iz pećnice i poslužite posuto sitno nasjeckanim peršinom.
Izvor Skuhatćute