Recepti 17. travnja 2016.

Može i ukusnije: Karamelizirano povrće

Karamel
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagano pečenje savršeno će karamelizirati povrće

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 153

Potrebno vam je

  • 4 kom mrkva, crvena
  • 4 kom pastrnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 kom daikon

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 160°c.
  2. Očistite i zahtjevnije 2 sata nasjeckajte povrće na ploške. Polijte maslinovim uljem pa sve dobro začinite solju i paprom. Stavite ploške povrća u lim za pečenje te prekrijte aluminijskom folijom i pecite 35-40 minuta. Otkrijte pa pecite još 25-30 minuta, dok ne dobiju smeđu boju.
  3. Izvadite iz pećnice i poslužite posuto sitno nasjeckanim peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.