gastro postao
Svi najbolji okusi u jednom tanjuru
Ako vežete hladnu salatu od tjestenine isključivo uz ljeto, razmislite ponovno. Ovaj recept spaja sve naše najdraže okuse poput bundeve, kozjeg sira i timijana. Salatu možete ponijeti na posao jer je još finija hladna kada odstoji.
Potrebno vam je:
- 1 manja butternut bundeva, oguljena i nasjeckana
- maslinovo ulje
- crni papar u zrnu
- 2 žlice senfa
- 50 ml octa od jabuke
- prstohvat cimeta
- tjestenina po izboru
- orašasti plodovi po želji
- svježi timijan
- razmrvljeni kozji sir
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite na pleh papir za pečenje
- Stavite kockice bundeve i stavite malo maslinovog ulja. Začinite solju i paprom i pecite oko 20 minuta
- Pomiješajte maslinovog ulja sa senfom i octom, dodajte cimeta, soli i papra.
- Skuhajte tjesteninu i pričekajte da se malo ohladi.
- Tjestenini dodajte bundevu, orašaste plodove i timijan. Ubacite i dressing od senfa i octa. Na kraju ubacite razmrvljeni sir i miješajte da se poveže.