Recepti 29. siječnja 2019.

Može i zimi: Hladna salata od tjestenine s bundevom i kozjim sirom

Tjestenina s bundevom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi najbolji okusi u jednom tanjuru

Ako vežete hladnu salatu od tjestenine isključivo uz ljeto, razmislite ponovno. Ovaj recept spaja sve naše najdraže okuse poput bundeve, kozjeg sira i timijana. Salatu možete ponijeti na posao jer je još finija hladna kada odstoji. 

 

Možda vas zanima... Jesenska savijača s bundevom - slatka ili slana Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 1 manja butternut bundeva, oguljena i nasjeckana
  • maslinovo ulje
  • crni papar u zrnu
  • 2 žlice senfa
  • 50 ml octa od jabuke
  • prstohvat cimeta
  • tjestenina po izboru
  • orašasti plodovi po želji
  • svježi timijan
  • razmrvljeni kozji sir

 

Možda vas zanima... Novo ruho deserta: Palačinke od bundeve Kolumne

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite na pleh papir za pečenje
  2. Stavite kockice bundeve i stavite malo maslinovog ulja. Začinite solju i paprom i pecite oko 20 minuta
  3. Pomiješajte maslinovog ulja sa senfom i octom, dodajte cimeta, soli i papra.
  4. Skuhajte tjesteninu i pričekajte da se malo ohladi.
  5. Tjestenini dodajte bundevu, orašaste plodove i timijan. Ubacite i dressing od senfa i octa. Na kraju ubacite razmrvljeni sir i miješajte da se poveže.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.