gastro postao
Ovi muffini oduševit će sve one koji ih probaju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 9
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 382
Muffini
- 1.75 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 šalica sol
- 1 žlica prašak za pecivo
- 1 žličica limunova korica
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 0.50 šalica jogurt (3.2% masti)
- 0.25 šalica ulje, biljno
- 0.25 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1.50 šalica borovnice
Posip
- 0.25 žličica mljeveni cimet
- 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica šećer, kristal
- 2 žlica maslac, slani
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i limunovu koricu.
- U posebnoj zdjeli istucite jaje, umiješajte šećer, jogurt i ulje.
- Dodajte suhe sastojke i mlijeko naizmjenično mokrim sastojcima uz konstantno miješanje.
- Pažljivo umiješajte svježe borovnice u smjesu.
- Za posip pomiješajte cimet, brašno i šećer u maloj zdjelici pa umiješajte otopljeni maslac i formirajte mrvičastu smjesu.
- Tijesto s borovnicama žlicom rasporedite u namašćene kalupe za muffine te ih posipajte s mrvičastom smjesom.
- Pecite oko 20 minuta, odnosno do zlatno smeđe boje.
- Ohladite prije serviranja.