Recepti 23. lipnja 2016.

Mrvičasti muffini s borovnicama

Muffini
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi muffini oduševit će sve one koji ih probaju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 9

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 382

Muffini

  • 1.75 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 šalica sol
  • 1 žlica prašak za pecivo
  • 1 žličica limunova korica
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 0.50 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 0.25 šalica ulje, biljno
  • 0.25 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1.50 šalica borovnice

Posip

  • 0.25 žličica mljeveni cimet
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 2 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i limunovu koricu.
  3. U posebnoj zdjeli istucite jaje, umiješajte šećer, jogurt i ulje.
  4. Dodajte suhe sastojke i mlijeko naizmjenično mokrim sastojcima uz konstantno miješanje.
  5. Pažljivo umiješajte svježe borovnice u smjesu.
  6. Za posip pomiješajte cimet, brašno i šećer u maloj zdjelici pa umiješajte otopljeni maslac i formirajte mrvičastu smjesu.
  7. Tijesto s borovnicama žlicom rasporedite u namašćene kalupe za muffine te ih posipajte s mrvičastom smjesom.
  8. Pecite oko 20 minuta, odnosno do zlatno smeđe boje.
  9. Ohladite prije serviranja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.